7.4.11

Realiti Semasa : Kita Pada Hari Ini Senang Berbicara Mengenai Video Bogel Liwat Zina Ahli Politik,Tapi Sukar Berbincang Mengenai Kebenaran Hidup.

Prenote : Jangan tanya kenapa banyak Anak Muda rosak.Tapi tanya diri kita,adakah kita benar-benar hendakkan Anak Muda kita menjadi elok?Hidup bukan sekadar cakap kedai kopi.Ingat itu.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

Assalamualaikum.

Maaf.

Maaf untuk siapa?

Untuk anda.Yang sering membaca blog saya.

Kenapa?

Kerana tidak mengemaskinikan Pena Maya.

Sebenarnya bukan tidak mahu mengemaskini berkongsi ilmu.

Tapi,ada sesuatu berlaku kepada saya.

Dan saya baru pulang ke rumah petang tadi.

Alhamdulillah Segala Puji bagi Allah SWT.

Sebenarnya saya malas hendak story sini apa yang berlaku.

Tapi sebab ada pengajaran yang mahu dikongsi,saya story juga.

But,not now.

Later.

Tak la terlalu later.

Esok.

Insya-Allah.

Sekarang?

Penat.

Persoalan timbul : Apa yang berlaku pada saya?

Saya masuk hospital.

Atau dalam Bahasa Moden,I masuk ward.

Tapi apa bezanya?

Tiada beza.

Jangan fikir perkara yang tidak penting dengan terlalu mendalam.

Nanti kepala pening.

Kenapa saya masuk hospital?

Esok kita story.

By the way,untuk post kali ini saya sekadar mahu berkongsikan sepotong ayat Al-Quran.


Allah bertanya lagi (kepada mereka yang kafir itu): "Berapa tahun lamanya kamu tinggal di bumi?"

Mereka menjawab: "Kami tinggal (di dunia) selama sehari atau sebahagian dari sehari; maka bertanyalah kepada golongan (malaikat) yang menjaga urusan menghitung

Allah berfirman: "Kamu tidak tinggal (di dunia) melainkan sedikit masa sahaja, kalau kamu dahulu mengetahui hal ini (tentulah kamu bersiap sedia).
[23:112-114]

Ketahuilah,this life is nothing but a game.Dan hanya smart guys win the game.

Esok saya update.

Kepala pening ni sebenarnya bila fikir banyak urusan nak settle.Tapi nak pening benda bro.Rilek sudah.Itulah hidup.Ye dok?Just follow the flow.And know that you'll be fine.As long as you follow This Path.Insya-Allah.

Assalamualaikum dan Selamat Beramal.

P/S : Kita semua tahu ayat "Maybe benda tu kita tak suka,tapi benda tu baek untuk kita".Tapi tiap-tiap kali musibah berlaku,kita sering lupa ayat tu.Dan hanya sedar bila lepas benda dah jadi.Jangan begitu.Be strong bebeh.

P/P/S : Masyarakat kita masyarakat bertamadun?Apa sebenarnya yang didefinisikan kita dengan perkataan tamadun itu sendiri?Fikirkanlah.



4 comments:

  1. Ada story juga menstorykan
    Hidup di sana tu lebih ethiopian
    Dari hidup bayangan di sini

    Patutlah yang dah pindah ke sana
    Tak sorang pun mau balik ke sini.

    ReplyDelete
  2. @Tam Dalyell

    bumi Allah itu luas.selagi mana suatu tempat itu tidak menghalang kita untuk beribadat kepada-Nya,bersyukurlah.jika tidak,ubahlah angin.

    ReplyDelete
  3. Sdr Umar Zakir ... enta benar.

    Jika mengethiopian hidup ini, tentu sekali takut hendak berpindah ke sana. Malah struggle siang malam untuk hidup 1000 tahun lagi.

    ReplyDelete
  4. Syukur alhamdulillah saudara selamat.
    Jaga diri baik-baik.
    Take good care of your health.
    The rest, leave it to Allah.

    ReplyDelete