28.9.14

Lima Naskhah Terjemahan Al-Quran Percuma Untuk Dimiliki! ('Projek 10 Al-Quran Percuma' Fasa Pertama Edisi September-Oktober 2014).

Prenote I : Jika pernah join,diharap beri peluang pada orang lain.Atau sharekan link dengan kawan lain.

Prenote II : Hanya satu Naskhah untuk seorang Pembaca.


Bismillahirrahmanirrahim.

*** *** ***


Penerbitan Pena Maya Enterprise dengan kerjasama Para Penyumbang Dana (semoga diredhai Allah) membawakan kepada Anda Projek Edaran Al-Quran Percuma.

Sama seperti Projek-Projek sebelumnya yang pernah diadakan Pena Maya,setiap Penerima yang terpilih akan mendapat satu naskhah Al-Quran Terjemahan Bahasa yang dipilih mereka.

Matlamat Projek : Menyebarkan Mesej Al-Quran kepada Non-Muslim + Membudayakan pembacaan Terjemahan Al-Quran dalam kalangan Muslim.

Kenapa? : Di Barat, ramai orang memeluk Islam hanya dengan membaca Terjemahan Al-Quran dengan izin Allah SWT. Terbukti Quran itu kebenaran, yang mampu mengubah hati manusia. Tapi kenapa di Malaysia keadaan ini tidak berlaku dalam kalangan 'Muslim'? Kerana kita tidak memahami Al-Quran.

Siapa Yang Boleh Sertai? : Semua individu yang membaca Artikel ini.Yang ingin mencari definisi kehidupan.Kalau mahu hadiahkan pada Kawan Non-Muslim/Kawan Muslim yang ingin kembali mencari kebenaran/diri sendiri/keluarga juga boleh.

Berapa Naskhah Diedar? : Lima Naskhah untuk setiap Edisi Entri.Satu Naskhah untuk Seorang Penerima.Jangan disalah-guna peluang ini.

Terjemahan Bahasa Apa? : Melayu atau English (bergantung pada permintaan Penerima).

Harapan kami? : Semoga dimanfaat dan Quran ini diharap menjadi 'sebab' seseorang untuk kembali kepada kebenaran.

Bentuk Al-Quran yang bakal diterima Penerima? :


*** *** ***

Berminat?

Teruskan membaca.

Bagaimana Cara Untuk Menyertai dan Mendapatkan Al-Quran ini?

Anda yang berminat hanya perlu tulis di bahagian komen dan nyatakan yang anda berminat dan kenapa anda mahu mendapatkan Al-Quran ini.Tuliskan sekali anda mahu dapatkan Al-Quran itu untuk siapa (anda boleh hadiahkan Al-Quran ini kepada Diri Sendiri/Keluarga/Rakan anda yang anda yakin akan manfaatkan Al-Quran itu nanti).

Selepas itu,nyatakan bagaimana kami boleh menghubungi anda - E-Mail,Twitter,Blog (Jangan berikan Link Facebook).Kami akan hubungi anda selewatnya dalam Tempoh Tujuh Jam selepas komen anda ditulis.

Bagaimana Cara Pemilihan Penerima?

Oleh kerana melalui Pengalaman Edisi-Edisi yang lepas,ada beberapa Pihak yang seakan-akan main-main tidak serius dalam menulis komen,bermula Edisi Bulan ini,kami hanya akan memilih orang yang dirasakan benar-benar mahukan Quran ini.

Jadi,tulislah komen elok-elok.

Lima Pengkomen terawal yang kami Publishkan komennya akan menerima Al-Quran ini.

Kemusykilan Lagi?

Boleh rujuk Edisi Bulan Lepas di sini untuk Maklumat Lanjut.

*** *** ***

Akhirnya

Sesiapa yang tidak berjaya,boleh cuba lagi pada bulan depan,insya-Allah jika kita semua masih hidup.

Projek ini diadakan untuk membuka Pintu-Pintu untuk mendekatkan Para Pencari Kebenaran kepada Jalan ini.

Itu sahaja.

Assalamualaikum dan Selamat Beramal.

P/S : Terima kasih kepada Para Penyumbang Dana.Anda-anda yang lain - jika berminat menyumbang dana - sila hubungi pospenamaya@gmail.com.Sumbangan anda amat diperlukan.


14 comments:

 1. Assalamualaikum

  Saya teringin sangat memiliki terjemahan al quran kerana saya ingin memahami makna ayat ayat suci al quran ini.

  deehajar@yahoo.com

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum wtb

  Saya berminat untuk mendapatkan naskah berkenaan, untuk saya hadiahkan kepada anak saya. Beliau telah kehilangan Kitab Al-Quran dan terjemahan, naskah yang hampir serupa dengan yang pihak saudara tawarkan, semasa disekolah.

  Salam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam. nak hubungi tuan macam mana ye? tolong hubungi pospenamaya@gmail.com dan berikan di sana nama penerima ,alama penerima dan nmbor tepon penerima. MAKLUMAT LENGKAP.

   Delete
  2. اَلْحَمْدُلِلّهِ

   Anak saya telah menerima naskah berkenaan semalam (15/10/2014).

   جَزَاكَ اللّهُ

   Semoga Allah swt terus merahmati Tuan, keluarga dan kru terlibat. Semoga Allah swt terus mengurniakan kita ilmu Nya, terutama ilmu Mengenali diri bahawa kita adalah hamba Nya dan Dia adalah Rabb kita.

   لاَ هَوْلَ وَلاَ قُوَّتَ اِلاَّبِاللّهِ

   وَ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

   Delete
 3. Assalamualaikum saudara umar,

  Saya ingin mendapatkan terjemahan al-Quran eglish version untuk diberi pada seorang mualaf yang telah lost contact dengan keluarga angkatnya. Kebetulan beliau adalah technician mesin fotostat d tempat kerja saya. Tetapi masalah saya adalah saya x berapa tahu apa terjemahan bhs inggeris yang baik untuk dihadiahkan pada beliau. Harap Saudara Umar dapat membantu.


  Terima Kasih

  mid185@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam. nak hubungi tuan macam mana ye? tolong hubungi pospenamaya@gmail.com dan berikan di sana nama penerima ,alama penerima dan nmbor tepon penerima. MAKLUMAT LENGKAP.

   Delete
 4. Assalamualaikum saudara umar..
  Sy suda pernah mendapatkan terjemahan Al-Quran ini beberapa bulan yg lalu utk kegunaan diri saya sendiri..namun kali ini sy ingin menghadiahkan pula kepada seorang yg istimewa agar beliau mendapat manfaat yg sama seperti saya.

  Terima kasih tuan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam. nak hubungi tuan macam mana ye? tolong hubungi pospenamaya@gmail.com dan berikan di sana nama penerima ,alama penerima dan nmbor tepon penerima. MAKLUMAT LENGKAP.

   Delete
 5. Assalamualaikum. Sy ingin mendapatkan Al-Quran percuma ini untuk diberikan kepada adik sy... Boleh hubungi saya di xamirahx@gmail.com

  ReplyDelete
 6. Assalamualaikum..saya ingin dapatkan naskah terjemahan alquran versi bahasa melayu untuk panduan hidup sebagai muslim...sudah 34 tahun hidup di dunia ini saya ingin sekali memahami makna alquran yang suci murni itu...hubungi saya mahani.pbu@gmail.com

  ReplyDelete