31.10.15

Edaran Al-Quran Percuma + Free Delivery (Melayu/Inggeris/Mandarin - 5 Copies).

Prenote I : Terbuka sepanjang tahun untuk Non-Muslim yang berminat, hubungi pospenamaya@gmail.com.

Prenote II : Hanya satu Naskhah untuk seorang Pembaca.


Bismillahirrahmanirrahim.

*** *** ***


Penerbitan Pena Maya Enterprise dengan kerjasama Para Penyumbang Dana (semoga diredhai Allah) membawakan kepada Anda Projek Edaran Al-Quran Percuma.

Sama seperti Projek-Projek sebelumnya yang pernah diadakan Pena Maya,setiap Penerima yang terpilih akan mendapat satu naskhah Al-Quran Terjemahan Bahasa yang dipilih mereka.

Matlamat Projek : Menyebarkan Mesej Al-Quran kepada Non-Muslim + Membudayakan pembacaan Terjemahan Al-Quran dalam kalangan Muslim.

Kenapa? : Di Barat, ramai orang memeluk Islam hanya dengan membaca Terjemahan Al-Quran dengan izin Allah SWT. Terbukti Quran itu kebenaran, yang mampu mengubah hati manusia. Tapi kenapa di Malaysia keadaan ini tidak berlaku dalam kalangan 'Muslim'? Kerana kita tidak memahami Al-Quran.

Siapa Yang Boleh Sertai? : Semua individu yang membaca Artikel ini.Yang ingin mencari definisi kehidupan.Kalau mahu hadiahkan pada Kawan Non-Muslim/Kawan Muslim yang ingin kembali mencari kebenaran/diri sendiri/keluarga juga boleh.

Berapa Naskhah Diedar? : Lima Naskhah untuk Lima Penerima bagi setiap Edisi Entri.Satu Naskhah untuk Seorang Penerima.Jangan disalah-guna peluang ini.

Terjemahan Bahasa Apa? : Melayu atau English atau Mandarin (bergantung pada permintaan Penerima dan stok).

Harapan kami? : Semoga dimanfaat dan Quran ini diharap menjadi 'sebab' seseorang untuk kembali kepada kebenaran.

Bentuk Al-Quran yang bakal diterima Penerima? :


*** *** ***

Berminat?

Teruskan membaca.

Bagaimana Cara Untuk Menyertai dan Mendapatkan Al-Quran ini?

Anda yang berminat hanya perlu tulis di bahagian komen dan nyatakan yang anda berminat dan kenapa anda mahu mendapatkan Al-Quran ini.Tuliskan sekali anda mahu dapatkan Al-Quran itu untuk siapa (anda boleh hadiahkan Al-Quran ini kepada Diri Sendiri/Keluarga/Rakan anda yang anda yakin akan manfaatkan Al-Quran itu nanti).

Selepas itu,nyatakan bagaimana kami boleh menghubungi anda - E-Mail,Twitter,Blog, Instagram (dengan syarat bukan Akaun Private) (Jangan berikan Link Facebook).Kami akan hubungi anda selewatnya dalam Tempoh Tujuh Jam selepas komen anda ditulis.

Bagaimana Cara Pemilihan Penerima?

Oleh kerana melalui Pengalaman Edisi-Edisi yang lepas,ada beberapa Pihak yang seakan-akan main-main tidak serius dalam menulis komen,bermula Edisi Bulan ini,kami hanya akan memilih orang yang dirasakan benar-benar mahukan Quran ini.

Jadi,tulislah komen elok-elok.

Lima Pengkomen terawal yang kami Publishkan komennya akan menerima Al-Quran ini.

Kemusykilan Lagi?

Boleh rujuk Edisi Bulan Lepas di sini untuk Maklumat Lanjut.

*** *** ***

Akhirnya

Sesiapa yang tidak berjaya,boleh cuba lagi pada bulan depan,insya-Allah jika kita semua masih hidup.

Projek ini diadakan untuk membuka Pintu-Pintu untuk mendekatkan Para Pencari Kebenaran kepada Jalan ini.

Itu sahaja.

Assalamualaikum dan Selamat Beramal.

P/S : Terima kasih kepada Para Penyumbang Dana.Anda-anda yang lain - jika berminat menyumbang dana - sila hubungi pospenamaya@gmail.com.Sumbangan anda amat diperlukan.

P/P/S : Nama lain bagi Projek Kali ini adalah - 'Lima Naskhah Terjemahan Al-Quran Percuma Untuk Dimiliki! ('Projek 10 Al-Quran Percuma' Fasa Kedua Edisi September-Oktober 2015)'.11 comments:

 1. salam.ana perlukan dua quran melayu tuk ana dan kawan2 yang lain.. ana student lagi di nottingham.. smoga antum istiqmah.. http://www.facebook.com/uqbah.soperi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Walaikumsalam WBT Akhi Uqbah.Diminta untuk menghubungi Ana melalui pospenamaya@gmail.com as i could not contact you right now.Thanks.

   Delete
 2. Assalamualaikum, saya pelajar daripada jabatan dakwah di sebuah kolej swasta. Saya perlukan Al Quran terjemahan dalam bahasa Mandarin dan Inggeris untuk memudahkan saya berdakwah dengan Al-Quran melalui dakwah secara multikultural.

  ReplyDelete
  Replies
  1. boleh hubungi pospenamaya@gmail.com .. sya tak boleh hubungi anda..

   Delete
 3. Assalamu'alaikum Umar.

  Makcik ingin dapatkan sebuah terjemahan al-Quran ini untuk anak sepupu. Beliau ingin terjemahan Bahasa Melayu. Harap dapat dipertimbangkan. Jazakallahu khair.

  Emelnya ialah zakiahabdulmajid @gmai.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam boleh makcik.. saya hubungi makcik sikit lagi..

   Delete
 4. As'salam ...

  Sy Afifah ..Sy Inginkan Al-Quran bersama Terjemahan Bahasa Melayu kerana ingin menghadiahkn kepada kawan sy yg sakit tenat..sy ingin mengaji bersama - sama dengan nya..sy hrap dipertimbangkan...Jazakallahu Khair...

  Emel-pipahnurpatin@gmail.com

  ReplyDelete